Jurist från Göteborg får hjälpa till med våra träd!

Det har uppstått en dispyt mellan oss som ägare till hotellet och en grannen som äger mark intill. Han vill ta ner flera av de stora och riktigt gamla träden som står på tomtgränsen. Vi är oense om exakt var gränsen går men även hur lagen ser på att ta ner riktigt gamla stora träd, varav en ek. Jag har nämligen för mig att det inte är säkert att det är lagligt att ta ner en riktigt gammal och välmående ek. Jag har en vän som jobbar jurist i Göteborg sedan 10 år och jag tror att jag ska ringa henne. Hon får gärna komma ner och hälsa på och se själv hur det ligger till. Jag är nämligen lite orolig att den här markägaren ska hitta på något eget sätt att komma runt detta. Själv har jag svårt att förstå varför man så lättvindigt kan ge sig på och såga ner något som växt i hundratalsår? Det inger mig respekt. Kan min vän inte komma hit tänker jag åka till Göteborg för jag behöver verkligen hjälp av en jurist här.

Det skulle göra hotellets trädgård mycket tristare om dessa träd togs bort. Dessutom vet jag inte vad som kan dyka upp istället? Det är en trevlig människa och det är bara träden vi har delad uppfattning om. Hoppas detta går att lösa ändå. Följ gärna länken om du vill komma i kontakt med en jurist i Göteborg, prolegal.se. Nu ska jag knalla bort till hotellets reception och ringa min gamla vän för lite tips.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar